Haşhaşlı Kakaolu Tatlı (Süt Şerbetli Kaynatmadan)

Haşhaşlı Kakaolu Tatlı (Süt Şerbetli Kaynatmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram margarin oda sıcaklığında
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un denetimli eklenecek
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için;

  • Haşhaş tohumu

Şerbet için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı şeker

Haşhaşlı Kakaolu Tatlı (Süt Şerbetli Kaynatmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında margarin ve şekeri bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz daha sonra kakao ve iki yumurtayı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz kabartma tozu ve ununu denetimli ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Yuvarlayarak üst kısmını haşhaşa bulayıp tepsiye diziyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz fırından çıkarıyoruz.
  4. İlk sıcağa çıktıktan sonra süt ve şekerli hazırladığımız şerbete sokup çıkartıyoruz eksiksiz her yerin ıslanmasına dikkat edelim. Aoğuduktan sonra yiyebilirsiniz afiyet olsun çok süratli ve pratik bir tatlı denemenizi tavsiye ederim.

Haşhaşlı Kakaolu Tatlı (Süt Şerbetli Kaynatmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Menüsü
Çaylı Kek (Dokusu Muhteşem)
Kuskus Salatası
Gaziantep Usulü Börek
Çıtır Tavuk Baget
Kıyma Soslu Makarna
Hdabla | © 2024 |