Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan)
Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- 1 kase çekilmiş haşhaş
- 1 su bardağı denetimli sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine ılık suyu ,mayayı ve şekeri koyunuz güzelce karıştırınız.
- Sonra tuzunu ekleyiniz unu denetimli olarak ek ediniz ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz .
- 45 dakika mayalanması için üstünü kapatıp bekleyiniz.
- Daha sonra 8 bezeye ayırınız.
- Diğer yandan haşhaşın içine şeker ve sıvı yağını ek edip güzelce karıştırınız.
- Yapmış olduğunuz bezeleri servis tabağından büyük açıp üzerine haşhaş sürünüz ne kadar sonra hamurun bir tarafını içe hakikat katlayıp tekrar haşhaş sürüp öteki parçayı üstüne kapatınız yeniden haşhaştan biraz sürünüz.
- 3 kez katlayınız.
- Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra elinizle bastırarak açınız çok kolay açılacaktır.
- Hazırlamış olduğunuz hamurları lahmacun makinasında yahut tavada pişiriniz.
- Kahvaltı sofralarınızda afiyetle tüketniz.
Haşhaşlı Gözleme ( Katları Tel Tel Ayrılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















