Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tarifleri Unutun)

Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (sarısı dışına)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
- 1 paket haşhaş ezmesi
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Aralarına serpmek için;
- Ceviz ve şeker
Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için süt ve şeker ve mayayı bi kaba alıp 5 dk bekletelim.
- Sonra kalan mazemeleride ekleyip poğaça hamurundan biraz sert olacak formda un ekleyelim(çok yumuşak olursa açılmaz, sertte olurda hoş olmaz ortası olmalı).
- Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu 6 eşit beşeye bölelim.
- 3 er katlı yapacağız.
- Ben birinci 3 unu açtım sonra ortalarına ceviz ve şeker serperek kat kat koydum.
- Bu kısımda şekeri fazla olsun derseniz ona nazaran içine serpin.
- 3 katında ortasına mazemeleri koyup sonra eşit olarak büyüklüğüni ayarlayıp keselim.
- Sararken elimizle çekerek saralım.Detaylı görüntüsü var kesinlikle sayfamdan bakın.
- Tepsimizde en az 20 dk tepsi mayası yapalım.
- Sonra üzerine kalan haşhaşlı sosumuzun içine (ne kadar kaldıysa) yumurta sarısını ekleyelim bunu açmak için bir ölçü su koyalım ve karıştıralım.
- Hamurlarımızın üzerine sürelim 180 derecelik fırında pişirmek için fırına alalım.
- Pişince üzerine bir örtü örtüp dinlendirelim.
- İsterseniz sopuyunca dondurucuyada koyabilirsiniz.
Afiyet olsun🌸.
Haşhaşlı Çörek (Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









