Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardaki sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya
  • 2 yumurtanın beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 6 yemek kaşığı şeker

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm materyalleri karıştırıp unu denetimli bir biçimde ekliyoruz.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika olacak formda mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. İç harcı için haşhaş ezmesi, sıvı yağ, şeker ve tereyağını karıştırıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzu 8 eşit bezeye ayırıyoruz.
  5. Oklava ve çok az un ile her bir bezeyi tabak büyüklügünde açıyoruz.
  6. Açtığımız her bir bezeye haşhaş ezmesinden sürüyoruz.
  7. Ben bu evrede açtigim bezeleri borcama koydum daha sonra üzerine haşhaş ezmesi sürdüm çıkarması kolay olsun diye.
  8. 8 tane bezeyi açıp ezmeden sürdükten sonra hamurlarımızı hamur matına alıp elimiz ile tepsi büyüklüğünde hepsini açıyoruz.
  9. Burdada hamurumuzu 24 kesime bölüp sardım.
  10. Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısı sürdüm, 200 derecede kızarana kadar pişirdim.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fransız Stili Deniz Midyesi
Şekersiz Hurma Topları
Tarhanalı Kaşarlı Omlet (8+ Ay)
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası
Portakal Posset
Çilekli Cheesecake
Hdabla | © 2025 |