Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine )
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru yahut yaş maya
- 7 su bardağı un ( denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur olması gerekiyor un markasından farklılık gösterebilir)
İç harcı için;
- 4 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
- 1 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp 10 dakika bekleyelim.
- Daha sonra unu azar azar ekleyelim, olağanda ben 7 su bardağı kullandım ancak un markasından farklılık gösterebilir bu yüzden denetimli bir formda ekleyelim.
- Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için bir saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra haşhaş, tahin ,zeytinyağını ve şekeri uygun bir kapta karıştıralım.
- Mayalanmış olan hamuru 5 eşit modüle ayıralım ,servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile hafif unlayarak açalım .
- Aralarına haşhaş ezmesi sürüp üst üste gelecek halde dizelim üstteki hamura haşhaş ezmesi sürmüyoruz daha sonra ellerimizle yahut merdane yardımıyla hamuru ince olacak formda açalım.
- Daha sonra bıçak yardımıyla 3 -4 cm kalınlığında şeritler halinde keselim, isterseniz dikdörtgen tepsiye uzunlamasına dizelim yahut açma halini verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım yarım saat 50 derece fırında tepsi mayası yapalım (mutlaka tepsi mayası yapalım yoksa sert içi pişmemiş çörekler olur) .
- Tepsi mayası yaptıktan sonra fırından alalım daha sonra fırını 180 derecede ısıtın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







