Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine )
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru yahut yaş maya
  • 7 su bardağı un ( denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur olması gerekiyor un markasından farklılık gösterebilir)

İç harcı için;

  • 4 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp 10 dakika bekleyelim.
  2. Daha sonra unu azar azar ekleyelim, olağanda ben 7 su bardağı kullandım ancak un markasından farklılık gösterebilir bu yüzden denetimli bir formda ekleyelim.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için bir saat kadar dinlendirelim.
  4. Daha sonra haşhaş, tahin ,zeytinyağını ve şekeri uygun bir kapta karıştıralım.
  5. Mayalanmış olan hamuru 5 eşit modüle ayıralım ,servis tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile hafif unlayarak açalım .
  6. Aralarına haşhaş ezmesi sürüp üst üste gelecek halde dizelim üstteki hamura haşhaş ezmesi sürmüyoruz daha sonra ellerimizle yahut merdane yardımıyla hamuru ince olacak formda açalım.
  7. Daha sonra bıçak yardımıyla 3 -4 cm kalınlığında şeritler halinde keselim, isterseniz dikdörtgen tepsiye uzunlamasına dizelim yahut açma halini verelim.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım yarım saat 50 derece fırında tepsi mayası yapalım (mutlaka tepsi mayası yapalım yoksa sert içi pişmemiş çörekler olur) .
  9. Tepsi mayası yaptıktan sonra fırından alalım daha sonra fırını 180 derecede ısıtın.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fesleğenli Girit Ezme
Mahinur‘un Enfes Antep Fıstığı Ezmesi
Kremalı Muzlu Magnolya
Kremalı Salçalı Makarna
Tart Kalıbında Revani
Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet