Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı ttoz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 paket haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştırıp unu denetimli bir biçimde ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve güzelce yoğuralım daha sonra üzerini örtüp 40 dakika mayalayalım.
  2. İç harcı için yağ şeker ve haşhaşı karıştırma kabına alıp karıştıralım bir kenarda dursun.
  3. Mayalanan hamuru evvel güzelce bir yoğurup maya kokusunu aldıktan sonra merdane ile uzunlamasına açalım, haşhaşlı iç harcı bir kenarına döküp, düzgünce bir düzelttikten sonra harç olmayan öbür kısmı üzerine kapatalım ve düzeltin.
  4. Sonra üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesip bir ucundan kıvırıp rulo yapalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, 10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
  5. 170 derecede güzelce kızarana kadar pişirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💫

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Mücveri
Hindistan Cevizli Kurabiye
Gofret Kurabiye
Pamuk Gibi Pandispanya
Çikolatalı Borcam Pastası
Bal Kabaklı Börek Tarifi
Hdabla | © 2025 |