Haşhaşlı Çıtır Börek

Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İç harcı için;
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşhaşlı karışım için verilen gereçleri yeterlice karıştıralım. (toz şeker ölçüsünü damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
- Yufkayı tezgaha serip her yerine harçtan sürelim.
- Üzerine öbür yufkayı serip harçtan sürelim.
- Kenar kısımlarından ortaya yanlışsız katlayıp iki yandan rulo halinde saralım.
- Ortadan kesip verev olacak biçimde dilimleyelim.
- Kalan harcı üzerlerine sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






