Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek
Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 bardak un
- 1 paket kuru maya
İçi harcı için ;
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tahin
Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz un hariçinde tüm gereçlerimizi bir kabın içerisine ekleyip karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ediyoruz ve düzgünce yoğuruyoruz. Hamurumuzu 40 dk-1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcımız için tahin,şeker,haşhaş farklı bir kabın içerine koyuyoruz kaşık ile karıştırıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra 8 bezeye bölüyoruz ve merdane yardımı ile açmaya başlıyoruz hepsinin büyüklüğü tıpkı olmalıdır servis tabağı büyüklüğü gibi….
- Tüm bezelerimiz açıldıktan sonra bir hamurumuzu en alta koyuyoruz ve üst üste olacak formda her katmana iç harcımızı sürüyoruz bu biçimde 4 hamur kullandım en üstekine iç harcı koymayın yani üst üste 4 katlı yaptım farklı olarak 4 hamur daha kullandım.
- Tüm hamurlar içlendiğine nazaran kesme kısmına geçiyoruz 2 parmak aralık ile düz bir formda kesiyoruz. Ben üst üste başka 4 hamurumu da ekleyip kestim siz dilerseniz 4 kat olarak kesebilirsiniz.
- Kestikten sonra her kestiğimiz parçayı birbirine zıt formda çeviriyoruz yağlamış oldüğümuz tepsimize diziyoruz evvelden ısıtılmış fırınımızda 30 dk pişme sürecinden sonra yemeye hazır hale geliyor☺️.
Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










