Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek

Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak un
  • 1 paket kuru maya

İçi harcı için ;

  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin

Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz un hariçinde tüm gereçlerimizi bir kabın içerisine ekleyip karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ediyoruz ve düzgünce yoğuruyoruz. Hamurumuzu 40 dk-1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. İç harcımız için tahin,şeker,haşhaş farklı bir kabın içerine koyuyoruz kaşık ile karıştırıyoruz.
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra 8 bezeye bölüyoruz ve merdane yardımı ile açmaya başlıyoruz hepsinin büyüklüğü tıpkı olmalıdır servis tabağı büyüklüğü gibi….
  4. Tüm bezelerimiz açıldıktan sonra bir hamurumuzu en alta koyuyoruz ve üst üste olacak formda her katmana iç harcımızı sürüyoruz bu biçimde 4 hamur kullandım en üstekine iç harcı koymayın yani üst üste 4 katlı yaptım farklı olarak 4 hamur daha kullandım.
  5. Tüm hamurlar içlendiğine nazaran kesme kısmına geçiyoruz 2 parmak aralık ile düz bir formda kesiyoruz. Ben üst üste başka 4 hamurumu da ekleyip kestim siz dilerseniz 4 kat olarak kesebilirsiniz.
  6. Kestikten sonra her kestiğimiz parçayı birbirine zıt formda çeviriyoruz yağlamış oldüğümuz tepsimize diziyoruz evvelden ısıtılmış fırınımızda 30 dk pişme sürecinden sonra yemeye hazır hale geliyor☺️.

Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Sağlıklı Brownie
Çok Kolay Patatesli Rulo Börek
Kakaolu Bisküvi Topları
Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması
Fırında Kıymalı Kabak Ve Kapya Biber Dolması
Fırında Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |