Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek

Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurtanın akı (sarısı yüzüne)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 6-7 su bardağı un
  • Hamuru toparlamak için sıvı yağ

Haşhaşlı karışım için;

  • 2 paket haşhaş (2 su bardağı haşhaş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce haşhaşı hazırlayalım, geniş bir kaba haşhaş ve sıvı yağı alıp güzelce karıştıralım bir kenarda dursun.
  2. Diğer tarafta 3 su bardağı ılık süt 1 paket maya ve şekeri koyup karıştıralım ununu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım son basamakta hamuru toparlamak için elinizi yağa batırıp bir kaç cins daha yoğuralım.
  3. Üzerini örtüp 1 saat bekletelim, tezgahı biraz yağlayıp mayalanan hamuru tezgaha alalım.
  4. Elimizle servis tabağı büyüklüğünde açıp haşhaşin üzerine dökelim tekrar elimizle hamuru yayıp kenarlarından çekiştirip kalan haşhaşı da döküp açmaya devam edelim.
  5. Hazır yufkadan daha büyük açalım 4 kesime kesip kestiğimiz modülleri üst üste koyup elimizle hamuru kare biçiminde olacak biçimde açalım.
  6. Kare formundaki hamurdan 2 parmak evliliğinde şeritler kesip iki başından kıvırarak yağlı tepsiye dizelim.
  7. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısıyla 1 yemek kaşığı yoğurda çırpıp sürelim.
  8. Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Fırından çıkınca bir bez üzerine yada tepsiye aksi çevirelim üzerini çabucak bir bezle örtelim biraz dinlendikten sonra sıcak yiyelim.

Haşhaşlı Cevizli Sütlü Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efsane Lezzetiyle Pizza Tarifi
Mini Hamburger (40 Adet) (Videolu)
Enfes Gronala
Havuç Tarator
Tavada Leziz Kalamar
10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |