Haşhaş Ezmeli Açma

Haşhaş Ezmeli Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İçine;
- 8 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
Üstüne;
- Yarım su bardağı pekmez
Haşhaş Ezmeli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve ılık süt yoğurma kabına alınıp maya eklenerek karıştırılır.
- Şeker, sıvı yağ, tuz ek edilip karıştırılır.
- Un elenerek denetimli olarak eklenir.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur yapmak için yoğurulur.
- Üstü kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur 3 kesime bölünür.
- Her bir modülden mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. (benim 23 beze oldu. ).
- İlk beze alınıp avuçla açılır. Ortasına iç harcı için yapılan haşhaş ezmesinden 1 yemek kaşığı sürülür.
- Üstüne öteki beze açılarak koyulur.
- Bu halde her hamur ortasına haşhaş ezmesi sürülerek 6 hamur üst üste koyulur. En üste harç sürülmez.
- Merdane ile ortasından bastırılarak açılır. Büyütülür.
- Bıçak ile 2şer cm kalınlığında şeritler kesilip 2şer 2 şer üst üste koyulur. Ortasından kıvrılarak döndürülür. (fotoğraflardan anlaşılır) simit şekilinde yapılıp uçları kıvrılır.
- Bu biçimde 6-6-6-5 beze açılıp üst üste koyularak tıpkı süreçler tekrarlanır.
- Yağlı kâğıt koyulan tepsiye dizilir. Üstlerine pekmez sürülür. 180 derece evvelce ısıtılan fırında denetimli olarak 25 dk pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun :).
Not: istenirse dondurucuda saklanabilir. Benim 16 tane oldu.
Haşhaş Ezmeli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













