Haşhaş Dolgulu Krep

Haşhaş Dolgulu Krep Tanımı İçin Malzemeler

Krep için :

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 450 ml süt
  • 170 gram un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 0,5 su bardağı su

Harç için:

  • 80 gram haşhaş
  • 1 su bardağı süt
  • 40 gram tereyağı
  • 60 gram şeker

Üzeri için:

  • 1 adet beyaz çikolata
  • 100 ml krema
  • 1 avuç file badem

Haşhaş Dolgulu Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krep için tüm materyalleri kaba alın mikserle çırpın.
  2. Yağsız tavada iki taraftan tek tek kızartın.
  3. Harç için küçük tencereye haşhaş ve sütü ekleyın, orta ateşte 15 dakika pişirin, şeker ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  4. Süt çektikten sonra tereyağı ekleyip güzelce karıştırın, ocaktan alın.
  5. Haşhaşlı harcını kreplerin üzerine sürün, rulo formunda sarın, krepleri ortadan ikiye kesin, üçgen formunda tabağa yerleştirin.
  6. Kremayı ılıtın çikolata ekleyip eritin.
  7. Kreplerin üzerine dökün.
  8. Son olarak file badem serpin. Afiyet olsun.

Haşhaş Dolgulu Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Tepsi Böreği
Süt Helvası
Dereotlu Poğaça Tarifi
Glutensiz Halka Tatlısı
İftariye Tabağı
Unsuz Brownie
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet