Haşhaş Dolgulu Krep

Haşhaş Dolgulu Krep Tanımı İçin Malzemeler
Krep için :
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 450 ml süt
- 170 gram un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 0,5 su bardağı su
Harç için:
- 80 gram haşhaş
- 1 su bardağı süt
- 40 gram tereyağı
- 60 gram şeker
Üzeri için:
- 1 adet beyaz çikolata
- 100 ml krema
- 1 avuç file badem
Haşhaş Dolgulu Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep için tüm materyalleri kaba alın mikserle çırpın.
- Yağsız tavada iki taraftan tek tek kızartın.
- Harç için küçük tencereye haşhaş ve sütü ekleyın, orta ateşte 15 dakika pişirin, şeker ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Süt çektikten sonra tereyağı ekleyip güzelce karıştırın, ocaktan alın.
- Haşhaşlı harcını kreplerin üzerine sürün, rulo formunda sarın, krepleri ortadan ikiye kesin, üçgen formunda tabağa yerleştirin.
- Kremayı ılıtın çikolata ekleyip eritin.
- Kreplerin üzerine dökün.
- Son olarak file badem serpin. Afiyet olsun.
Haşhaş Dolgulu Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










