Hasan Paşa Köftesi
Hasan Paşa Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı maden suyu ( 100 ml)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz ( damak tadınıza nazaran ayarlayınız )
Püresi için;
- 5-6 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Sosu için;
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
Hasan Paşa Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri haşlayınız.
- Sonra patates ezme aparatı ile eziniz.
- İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı süt ve tuz ekleyip güzelce karıştırınız ve kenarlara alınız.
- Köftenin imali için soğanı rendeleyiniz ,sarımsağı eziniz sonra kıymayı suyunu sıktığınız soğanı ,sarımsağı galeta unu, baharatları, maden suyunu ,tuzu ve karbonatı ekleyip güzelce yoğurunuz.
- Elinizde çanak formunu verip borcama diziniz.
- Üzerine sosu için olan salçayı ,suyu ve tuzu ek ediniz güzelce karıştırınız ve borcama döküp köftelerinizi 15 dakika pişiriniz.
- Fırından çıkarıp hazırlamış olduğunuz patates püresini sıkma torbasına koyup köftenin içine sıkınız .
- Üzerine kaşar peyniri köyünüz domatesle süsleyiniz ve üzeri kızarınca ya kadar pişiriniz.
Hasan Paşa Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















