Hasan Paşa Köftesi

Hasan Paşa Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram yağlı kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı maden suyu ( 100 ml)
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz ( damak tadınıza nazaran ayarlayınız )

Püresi için;

  • 5-6 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz

Hasan Paşa Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patatesleri haşlayınız.
  2. Sonra patates ezme aparatı ile eziniz.
  3. İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı süt ve tuz ekleyip güzelce karıştırınız ve kenarlara alınız.
  4. Köftenin imali için soğanı rendeleyiniz ,sarımsağı eziniz sonra kıymayı suyunu sıktığınız soğanı ,sarımsağı galeta unu, baharatları, maden suyunu ,tuzu ve karbonatı ekleyip güzelce yoğurunuz.
  5. Elinizde çanak formunu verip borcama diziniz.
  6. Üzerine sosu için olan salçayı ,suyu ve tuzu ek ediniz güzelce karıştırınız ve borcama döküp köftelerinizi 15 dakika pişiriniz.
  7. Fırından çıkarıp hazırlamış olduğunuz patates püresini sıkma torbasına koyup köftenin içine sıkınız .
  8. Üzerine kaşar peyniri köyünüz domatesle süsleyiniz ve üzeri kızarınca ya kadar pişiriniz.

Hasan Paşa Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ay Tatlısı (Baklava Tadında)
Kuru Domatesli Nohut Salatası
İşkembe Çıtlatması
Tane Tane Pirinç Pilavı (Tarifini Restoranda Çalışan Kuzenimden Aldım) (Videolu)
Çilek Dolgulu Kremalı Pasta (Videolu)
Sucuklu Kuru Fasülye Yemeği
Hdabla | © 2025 |