Harput Köftesi (Elazığ)

Harput Köftesi (Elazığ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı yarma ( kitel )
  • 1 adet yumurta
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Reyhan

Pişirme suyu için;

  • 7 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ

Harput Köftesi (Elazığ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel rondodan soğanı çok küçük olacak formda çekelim ve sonra sırasıyla bütün materyalleri karıştıralım, ben hamur yoğurma makinesinde yaptım yoğurma süreci devam ederken az az su koyalım.
  2. 1 çay bardağı kadar bulgurumuz uygunca ezilecek.
  3. Yoğrulan köftelerimizden fındık büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım ve ortasına parmakla basalım.
  4. Bir tencerede sıvı yağ ile salçamızı kavuralım ve su eği yapalım ,iyice kaynadıktan sonra köftelerimizi kaynayan suyun içerisine dökelim.
  5. 15 dakika pişirelim yapanlara afiyet olsun.

Harput Köftesi (Elazığ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Yahni
Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır)
Oğlak Eti Haşlaması
Bolonez Soslu Spagetti Makarna
Karamelize Kestane Şekeri
Milföy Çıtırlığında İçli Kete
Hdabla | © 2025 |