Harput Köftesi (Elazığ)
Harput Köftesi (Elazığ) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 buçuk su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı yarma ( kitel )
- 1 adet yumurta
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Reyhan
Pişirme suyu için;
- 7 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
Harput Köftesi (Elazığ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel rondodan soğanı çok küçük olacak formda çekelim ve sonra sırasıyla bütün materyalleri karıştıralım, ben hamur yoğurma makinesinde yaptım yoğurma süreci devam ederken az az su koyalım.
- 1 çay bardağı kadar bulgurumuz uygunca ezilecek.
- Yoğrulan köftelerimizden fındık büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım ve ortasına parmakla basalım.
- Bir tencerede sıvı yağ ile salçamızı kavuralım ve su eği yapalım ,iyice kaynadıktan sonra köftelerimizi kaynayan suyun içerisine dökelim.
- 15 dakika pişirelim yapanlara afiyet olsun.
Harput Köftesi (Elazığ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







