Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı

Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

Erişte için:

  • 1 kg kurutulmuş, doğranmış erişte
  • Su (haşlamak için)
  • 3 çay kaşığı tuz

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Yoğurt için:

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1.5 şu bardağı su
  • (isteğe bağlı) 1/2 (yarım) diş sarımsak

Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir tencereye çokça su koyup kaynatın.
  2. Su kaynayınca içine 1 kg erişteyi ekleyin.
  3. 3 çay kaşığı tuzu da ek edip erişteleri haşlayın.
  4. Erişteler yumuşadığında kalan suyunu süzün.
  5. Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin.
  6. Yağlar eriyince içine 1 yemek kaşığı pul biber katıp karıştırarak kavurun.
  7. Süzülmüş erişteleri tekrar tencereye alın.
  8. Üzerine hazırladığınız pul biberli yağı dökün ve güzelce karıştırın.
  9. Erişteyi servis tabağına alın.
  10. Üzerine isterseniz sarımsaklı, isterseniz sade yoğurt ekleyerek servis yapın.Afiyet olsun 🩷.

Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haydari
Çatlak Kurabiye
Şam Tatlısı
Karamelize Soğan Mezesi
Bebek Keki
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |