Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı
Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Erişte için:
- 1 kg kurutulmuş, doğranmış erişte
- Su (haşlamak için)
- 3 çay kaşığı tuz
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
Yoğurt için:
- 3 su bardağı yoğurt
- 1.5 şu bardağı su
- (isteğe bağlı) 1/2 (yarım) diş sarımsak
Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tencereye çokça su koyup kaynatın.
- Su kaynayınca içine 1 kg erişteyi ekleyin.
- 3 çay kaşığı tuzu da ek edip erişteleri haşlayın.
- Erişteler yumuşadığında kalan suyunu süzün.
- Küçük bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin.
- Yağlar eriyince içine 1 yemek kaşığı pul biber katıp karıştırarak kavurun.
- Süzülmüş erişteleri tekrar tencereye alın.
- Üzerine hazırladığınız pul biberli yağı dökün ve güzelce karıştırın.
- Erişteyi servis tabağına alın.
- Üzerine isterseniz sarımsaklı, isterseniz sade yoğurt ekleyerek servis yapın.Afiyet olsun 🩷.
Harika Lezzetiyle Erişte Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












