Harika Kupta Tavuk Göğsü

Harika Kupta Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 250 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kakaolu bisküvi

Harika Kupta Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye tereyağımızı ve unumuzu koyup kavuralım. Yalnız dediğim üzere çok fazla kavurmamalıyız.
  2. Kavurduğumuz un hafif renk değiştirdiğinde şekerimizi ilave edelim.
  3. Un ve şekeri 2 dakika kavurup çabucak üstüne sütümüzü ek edelim.
  4. Sütten sonra nişasta ve unu ekleyip hiç durmadan karıştırmaya devam edelim.
  5. Burada karıştırmak çok değerli,unu kavurmaya başladığınız andan itibaren çırpıcıyı elinizden bırakmamanız gerekir.
  6. Muhallebi pürüzsüz topaksız bir muhallebi olmalı o yüzden daima karıştırmalıyız.
  7. Koyulaşan muhallebinin üstüne vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip bir köşeye alalım.
  8. Kakaolu petibör bisküvileri rondodan un haline getirelim ya da elinizle kaba modüllere bölelim.
  9. Kupların alt tabanına muhallebiyi daha sonra parçaladığımız bisküvileri ekleyip tavuk göğsü tatlısını tamamlayalım.
  10. Ben bu tarifimle 10 adet kup tavuk göğsü çıkarttım. Ve her birinin katmanı 3’er katmandır.
  11. Diğer tanımlara göre benim tavuk göğsü tanımım bu haldedir.
  12. İçerisine nişasta,hindistan cevizi,uflanan kakolu bisküviler ve üzerine çok yakışan fındık parçacıklarıyla değişik bir lezzet haline dönüşüyor.
  13. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ☺️ sorularınızı cevaplamayı bekliyor olacağım sevgiler 🫶🏻.

Harika Kupta Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Ekşili Yaz Dolması
Patatesli Ve Ispanaklı Gözleme
Fırında Hamsi (Kızartma Tadında)
Kahvaltılık Lavaş Sandviç ( Çok Lezzetli)
El Açması Su Böreği
Şakşuka
Hdabla | © 2025 |