Harika Kupta Tavuk Göğsü
Harika Kupta Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 250 gram tereyağ
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 2 su bardağı şeker
- 2 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kakaolu bisküvi
Harika Kupta Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye tereyağımızı ve unumuzu koyup kavuralım. Yalnız dediğim üzere çok fazla kavurmamalıyız.
- Kavurduğumuz un hafif renk değiştirdiğinde şekerimizi ilave edelim.
- Un ve şekeri 2 dakika kavurup çabucak üstüne sütümüzü ek edelim.
- Sütten sonra nişasta ve unu ekleyip hiç durmadan karıştırmaya devam edelim.
- Burada karıştırmak çok değerli,unu kavurmaya başladığınız andan itibaren çırpıcıyı elinizden bırakmamanız gerekir.
- Muhallebi pürüzsüz topaksız bir muhallebi olmalı o yüzden daima karıştırmalıyız.
- Koyulaşan muhallebinin üstüne vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip bir köşeye alalım.
- Kakaolu petibör bisküvileri rondodan un haline getirelim ya da elinizle kaba modüllere bölelim.
- Kupların alt tabanına muhallebiyi daha sonra parçaladığımız bisküvileri ekleyip tavuk göğsü tatlısını tamamlayalım.
- Ben bu tarifimle 10 adet kup tavuk göğsü çıkarttım. Ve her birinin katmanı 3’er katmandır.
- Diğer tanımlara göre benim tavuk göğsü tanımım bu haldedir.
- İçerisine nişasta,hindistan cevizi,uflanan kakolu bisküviler ve üzerine çok yakışan fındık parçacıklarıyla değişik bir lezzet haline dönüşüyor.
- Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ☺️ sorularınızı cevaplamayı bekliyor olacağım sevgiler 🫶🏻.
Harika Kupta Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













