Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik)
Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 avuç marul yahut akdeniz yeşilliği (doğranmış)
- 1 su bardağı kadar haşlanmış makarna (tercihen kelebek, burgu yahut penne ben spagetti yaptım o da olur)
- 1/2 (yarım) kutu (yaklaşık 75-80 g) ton balığı (isteğe nazaran yağlı ya da light)
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 ceviz
- 1 tutam çörekotu
Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos materyallerini (hardal, mayonez, limon suyu, tuz ve karabiber) küçük bir kasede düzgünce karıştır.
- Tabağın tabanına doğranmış marul yahut akdeniz yeşilliğini yay.
- Üzerine haşlanmış makarnayı ekle.
- Hazırladığın sosu makarnanın üzerine gezdir.
- En üste ton balığını yerleştir.
- Dilersen birkaç damla limon suyu daha sıkabilir, zeytinyağı gezdirebilir ya da üzerini ceviz/kornişon/kapari, çörekotu ile süsleyebilirsin. Bu tanım hafif, istikrarlı ve tek kişilik bir öğün için hayli ülkü.
Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









