Hamurlu Karnabahar Çorbası
Hamurlu Karnabahar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için;
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
Terbiyesi için;
- 10 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 6 çay bardağı tavuk suyu
Hamurlu Karnabahar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çorbanın hamuru için; un, tuz ve su karıştırılarak sert bir hamur yapılır. Oklava ile açılan hamur istenilen büyüklükte kesilerek kenarda bekletilir.
- Soğan ve sarımsak ince doğranarak yağda tavaya kavrulur.
- Daha sonra yıkanıp küçük parçalanan karnabaharlar soğana ek edilerek bir arada bir kaç dakika daha kavrulur.
- Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için; yoğurt, yumurta, un, tuz ve tavuk suyu karıştırılarak kavrulmuş soğana yavaş yavaş ek edilerek kaynayana kadar hiç durmadan karıştırılır.
- Hazır olan kesik hamurlar kaynayan çorbaya ek edilerek bir 5 dakika daha kaynatılır. Afiyet olsun.
Hamurlu Karnabahar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















