Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar

Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli tüm gereçleri karıştırma kabına alıp çırpma teliyle yeterlice karıştıralım, üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamuru spatula yardımı ile karıştırıp havasını söndürelim.
  3. Hamuru sıkma torbasına koyalım torbanın uç kısmını makasla keselim.
  4. Sıkma torbasını bür elimizle sıkalım ucundan çıkan hamurları makasla kesip yağın içine atalım (makasın ucuna da orta sıra fırça ila yağ sürerek)
  5. Hamurları derin yağda çevirerek kızartalım.
  6. Üzerini çikolata ve fıstık ile süsledim çok hoş oldular😋😋.

Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası
Lahana Sarması
Tepside Antep Usulü Patlıcan Kebabı
Fırında Tatlı Patates Ve Kereviz
Ustasından Poğaça
Sarımsak Mezesi
Hdabla | © 2025 |