Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte

Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı çiğköftelik esmer bulgur
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 dolu tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 dolu tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 dolu tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 2 dolu yemek kaşığı isot
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • 2 kol ince doğranmış taze soğan

Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 çay bardağı çiğköftelik esmer bulguru ve 2 çay bardağı sıcak suyu hamur yoğurma kabına alalım.
  2. Maydanoz ve taze soğan hariç öteki tüm gereçleri hamur yoğurma kabına alalım.
  3. Makineyi orta ayarda 30 dk kadar çalıştıralım.
  4. Ardından doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyelim.
  5. 15 dk daha makineyi çalıştıralım. ( orta ara makineyi durdurup dinlendirebilirsiniz) toplamda 45-50 dk yoğrulan çiğköftemiz hazır.
  6. Şekil verip limon ve yeşilliklerle sunabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.

Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Poğaça
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye
Maş Salatası
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Doğum Günü Pastası
Granolamsı Yulaf Tarifi
Hdabla | © 2025 |