Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte

Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı çiğköftelik esmer bulgur
- 2 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 2 dolu tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 dolu tatlı kaşığı pulbiber
- 2 dolu tatlı kaşığı toz sumak
- 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
- 2 dolu yemek kaşığı isot
- Yarım demet ince doğranmış maydanoz
- 2 kol ince doğranmış taze soğan
Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 çay bardağı çiğköftelik esmer bulguru ve 2 çay bardağı sıcak suyu hamur yoğurma kabına alalım.
- Maydanoz ve taze soğan hariç öteki tüm gereçleri hamur yoğurma kabına alalım.
- Makineyi orta ayarda 30 dk kadar çalıştıralım.
- Ardından doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyelim.
- 15 dk daha makineyi çalıştıralım. ( orta ara makineyi durdurup dinlendirebilirsiniz) toplamda 45-50 dk yoğrulan çiğköftemiz hazır.
- Şekil verip limon ve yeşilliklerle sunabilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.
Hamur Yoğurma Makinesinde Etsiz Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


