Hamur Derdi Olmadan Pratik Lahmacun

Hamur Kederi Olmadan Pratik Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet lavaş
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 avuç maydanoz
  • Domates sosu ( sos yoksa olağan 2 adet domateste olur)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Tuz

Hamur Sıkıntısı Olmadan Pratik Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsağı blenderdan geçirelim.
  2. Sonra sırasıyla biberler, maydanoz, domates sosu, salçayı ve baharatları ekleyip çekelim.
  3. En son kıymayı koyup karıştıralım.
  4. 1 saat buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli oluyor.
  5. Lavaşları fırın tepsisine ikişerli koyalım.
  6. Üzerine iç harcından dolu dolu bir yemek kaşığı koyup güzelce yayalım.
  7. 180 derece fırında altlı üstlü pişirelim.

Lahmacunumuz hazır, afiyet olsun 😋.

Hamur Kederi Olmadan Pratik Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akışkan Çikolata Kek
Glütensiz Tuzlu Kurabiye
Mini Browni Tarifi
Kabarmaya Doymayan Pandispanya Keki
Kremalı Mantarlı Tavuk Pirzola
Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet)
Hdabla | © 2024 |