Hamur Derdi Olmadan Pratik Lahmacun

Hamur Kederi Olmadan Pratik Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet lavaş
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 avuç maydanoz
- Domates sosu ( sos yoksa olağan 2 adet domateste olur)
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Tuz
Hamur Sıkıntısı Olmadan Pratik Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsağı blenderdan geçirelim.
- Sonra sırasıyla biberler, maydanoz, domates sosu, salçayı ve baharatları ekleyip çekelim.
- En son kıymayı koyup karıştıralım.
- 1 saat buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli oluyor.
- Lavaşları fırın tepsisine ikişerli koyalım.
- Üzerine iç harcından dolu dolu bir yemek kaşığı koyup güzelce yayalım.
- 180 derece fırında altlı üstlü pişirelim.
Lahmacunumuz hazır, afiyet olsun 😋.
Hamur Kederi Olmadan Pratik Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





