Hamsiköy Sütlacı
Hamsiköy Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- Bir tutam tuz
Hamsiköy Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü tencereye alalım,hafif ısındıktan sonra içine 4 yemek kaşığı pirinçi ( yıkamadan ) koyalım.
- Daha sonra bir tutam tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağını da koyarak pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
- Ayrı bir yerde yumurta sarılarının üzerine şekeri koyarak güzelce karıştıralım.
- Pirinçler yumuşadığında yumurta sarısı ve şekerin içine biraz sütü az az koyarak ( temperleyerek ) tencerenin içine boşaltıp kaynamaya devam edelim.
- Kaynamaya başlayıp yoğunlaşınca altını kapatıp güveç kaplarına eşit halde koyalım.
- Tepsimize biraz su koyalım ve güveç kapları dolu olan tepsiyi evvelce ısıtılmış 200 derecede 15 dk üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Hamsiköy Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















