Hamsi Tava

Hamsi Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamsi Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 kilo hamsiyi temizliyoruz temizledikten sonra su ile yıkıyoruz duru su gelene kadar yıkıyoruz süzüyoruz sonra 1 tatlı kaşığı tuzu döküp karıştırıyoruz.
  2. Sonra hamsileri mısır ununa bulayıp 1 yemek kaşığı yağ ile hamsi tavasını yağlıyoruz.
  3. Yağladıktan sonra hamsiler tıpkı istikamete gerçek diziyoruz kapağı kapatıp kızarmasını denetim ederek zıt çeviriyoruz ve servise hazır.

Afiyet olsun.

Hamsi Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokma (Osmanlı Mutfağı)
Hatay Usulü Fellah Köftesi
Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Enfes Kupta Porsiyonluk Tiramisu
Pizza Hamuru (Videolu)
Hdabla | © 2025 |