Hamsi Tava

Hamsi Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 su bardağına yakın mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağ

Hamsi Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle balıkları temizleyip güzelce yıkıyoruz suyunun süzülmesi için süzgeçte 10 dk kadar bekletiyoruz.
  2. Ardından mısır unu ve tuzu uygun bir kapta karıştırıp balıkları ekliyoruz .
  3. Mısır ununa yeterlice buluyoruz.
  4. Daha sonra balıkları tavaya diziyoruz.
  5. Dizdikten sonra üzerine 3 yemek kaşığı yağ gezdirip ocağın altını açıyoruz.
  6. Ön tarafı kızardıktan sonra yağını bir tabağa akıtıp balıkları tabak yardımı ile art tarafına çevirip tabağa akıttığımız yağı tekrar balıkların üstüne gezdiriyoruz kızartıyoruz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.

Hamsi Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Pişi
Kremalı Makarna
Adana Usulü Boyun Etinden Kelle Paça
Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Fırında Baget
Sakallı Labneli Poğaça
Hdabla | © 2024 |