Hamsi Kuşu
Hamsi Kuşu Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo hamsi
- 1 kuru soğan
- 4-5 tane taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım kilo mısır unu
Hamsi Kuşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Temizlenip kılçığı alınmış hamsileri ince ince doğrayıp kenara alıyoruz, sonrasında taze soğanı kuru soğan ve sarımsağı da birebir biçimde incecik doğruyoruz.
- Bir kabın içerisine hamsi hariç tüm materyalleri ekleyerek hafif su vere vere hamuru yoğuruyoruz, hamurun kıvamı mısır ekmeği hamuru üzere olacak.
- Hamur hazır olduğunda hamsileri de ek ederek tekrar yoğuruyoruz.
- Bu sürecin akabinde hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak köfte biçimi verip tavada gerili önlü kızaracak formda pişiriyoruz.
Deneyenlere afiyet şifa olsun 🙏🏻💕
Hamsi Kuşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







