Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 tane kuru soğan
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 3 adet domates
- Yarım limon
- 2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 5-6 kısım maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Hamsi Buğulama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamsiler ayıklanır, yeterlice yıkanır, tuzlanır kenarda süzülmeye bırakılır.
- Soğanlar çok ince olmayacak halde piyazlık doğranır. Biberler de küp küp doğranır. Sıvı yağın yarısı ile yavaşça kavrulur.
- Üzerine küp doğranan domatesler ek edilir kaynayıncaya kadar pişirilir. Sıcak su ek edilir baharatı, tuzu eklenir.
- İri doğranmış limonlarla birlikte tepsiye dökülür. Üzerine balıklar sıralanır. Kalan yağ üstlerine sürülür maydanoz doğranır ve sarımsak rendelenir.
- 200° sıcaklığında fırında 35 dakika pişirilir.
Hamsi Buğulama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

