Hamisili Pilav

Hamisili Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg hamsi
- 3 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 5 buçuk su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- Tereyağ
Hamisili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamsileri yıkayıp kılıçlarını temizliyoruz.
- Pilav tenceresinde soğanı kavuruyoruz,rendelediğimiz havuçlar ile kuş üzümünü de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Tereyağsını da ekleyip pirinç ve baharatlarını da ek edip az daha kavuruyoruz,kaynattığımız suyu da döküp ocağın altını kısıp kapağını kapatıp pişiriyoruz.
- Ayrı bir yapışmaz tavayı tereyağ ile uygunca her tarafını yağlıyoruz,yıkanmış ve kılçıkları temizlenmiş hamsileri tavaya güzelce diziyoruz.
- Pişirdiğimiz pilavı hamsinin üstüne yayıyoruz, kalan hamsileri pilavın üzerine diziyoruz kısık ateşte her yeri kızaracak formda tekrardan ocağa koyuyoruz.
- Geniş bir tabakta aykırı çevirip pilavın öbür tarafında pişiriyoruz.
- Geniş bir servis tabağını alıp üzerini süsleyerek yiyebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hamisili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











