Hamburger Tarifi

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 bardak un

Üzeri için;

  • Su yada yumurta (susam)

İç harcı:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Baharatlar

Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur için unu koyup içine çukur açıp gereçleri içine koyalım yoğuralım.
  2. Ele yapışmaz hale gelince streçle üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın ,20 dk sonra mayalanan hamuru 6 eş modüle bölüp yuvarlayıp tepsiye dizin .
  3. Dizdikten sonra üzerine bi bez koyarak 15 dk tepsi mayası yapın .
  4. Hamurun kabarık puf puf olması için püf nokta daha sonra üzerine yumurta sarısı yada su sürüp susam grup 180 derece fırına atıp pişirin.
  5. Kıymaya 1 adet soğanı rendeleyin ,üzerine baharatlar ,4 kaşık galeta atıp yoğurun.
  6. Biraz dinlendirip köfteyi kızartın ,ekmekleri ikiye kesip sırasıyla köfte ,domates ,salatalık turşusu, isteğe bağlı ekleyip tatlandırın, yanına patates kızarttım ben deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Babamın Melemen Tarifi
Evde Hazırlanmış Pane Harçlı Tavuk
Reyhan Şerbeti
Ispanaklı Mini Gül Börek İkramlık
Evde Kakaolu Dondurma
Meyveli Yulaf Lapası
Hdabla | © 2025 |