Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (biraz cıvık hamur olacak)

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza sütümüzü ve suyumuzu üzerine maya, tuz,şeker ve yumurtamızı koyuyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  2. Güzelce karışan karışımımıza dikkatlice un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Hamurumuzu hafif ele yapışacak kıvamda olacak unu birden değil yavaş yavaş koymaya ihtimam gösterelim.
  4. İstediğimiz kıvamı alınca hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
  5. Dinlenen hamurumuzdan bezeler yapıp yuvarlıyoruz ve tepsimize diziyoruz.
  6. Ben tepside de biraz mayalandırıyorum üstlerini kapatıp.
  7. Fırınımızı öncesinde açıyoruz.
  8. Hamurlarımızın üzerine fırça yardımıyla su sürüyoruz.
  9. Dilerseniz yumurta sarısı da sürebilirsiniz ancak ben tercih etmiyorum.
  10. Tepsimizi fırınımıza atıyoruz ve ekmeklerimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. Pişen ekmeklerimizi soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Patates Salatası
Hindistan Cevizli Kurabiye
Güveçte Havuç Baklava
Hazır Malzemelerde Evde Kolayca İskender Tarifi (Gerçeğini Aratmıyor)
Tavuk Döner
Pırasalı Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |