Hamburger Ekmeği
Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket maya
- 2 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ilik süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için)
- 20 gram susam
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyallerimizi karıştırıp hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu eşit bezeleri ayırıp yuvarlak yaptıktan sonra elimizle hafif bastırıyoruz.
- Üzerine bir örtü atıp 1,5 saat tepsi mayasi yapıyoruz.
- Mayalanan bezelerin üzerine yumurta sarısını dikkatlice hamurumuzu söndürmeden sürüyoruz ve susamını serpip 175° fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine çok hafif elimizle su serpiyoruz ve bez ile örtüp 5 dk bekletiyoruz.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






