Hamburger
Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 250 gram dana kıyma
- Tuz
- Karabiber
İç materyal:
- Cheddar peyniri
- Mor lahana turşusu
- Salatalık turşusu
- Soğan
- Domates
- Marul
Sos için:
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 3 tane salatalık turşusu
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben ekmeği hazır aldım.
- Kıyma, tuz ,karabiber güzelce yoğurulur ve üstü gerilim ile örtülüp en az 3-4 saat dinlenmeye bırakılır.
- Döküm tavada mühürlenerek pişirilir.
- Sos için tüm gereçler kapta karıştırılarak hamburger ekmeğine sürülür.
- Püf nokta: Ekmeği kızartmak için iç kısımlarına mayonez sürüyorum ve o denli tavada kızartıyorum çok lezzetli oluyor.
- Cheddar peyniri köftenin pişen tarafına ekliyorum kendi kendine eriyor daha lezzetli oluyor.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







