Hamburger

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon

Diğer gereçler;

  • Ekmek (ben BİM den alıyorum hazır hamburger ekmeği)
  • Chedar peynir
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Domates
  • Turşu
  • İsteğe bağlı karamelize soğan

Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?

Yapımı

  1. Kıyma içerisine soğan ve sarımsaklar rendeleyip, pekmez, hardal, sirke, galeta unu yumurta ve baharatlar eklenir ve yoğurulur, hamburger köftesi hali verilir.
  2. Önceden ısıtılan tavada çok az bir yağ ile altı kısık olarak pişirilir. köfte çıkmadan evvel üzerine birer dilim chedar peynir konularak yumuşaması sağlanır.
  3. Ekmekler ikiye ayrılır iki taraf üzerine ketçap mayonez sıkılır sonra sırasıyla domates, turşu, köfte konulur, kapatılır. Afiyet olsun
  4. Yanına patates kızartması ve soğan halkası kızartılır.

Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta
Pamuk Ramazan Pidesi
Tavada Mantarlı, Sucuklu Bayat Ekmek Böreği (Pizza Tadında Aşırı Güzel Pratik)
Minik Köfteli Şehriye Çorbası
Orman Meyveli Cheesecake
Nefis Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |