Hamburger

Hamburger Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 g kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Damak tadına nazaran tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Çok az kimyon
Sosu için;
- 2 tepeleme yemek kaşığı labne
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 6 ila 7 tane kornişon turşusu
- 2 diş sarımsak
İçine eklemek için;
- Chery domates
- Marul
- Cheddar peyniri
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller yoğurulur.
- Bu ölçülere nazaran 3 büyük hamburger köftesi yaptık.
- Airfrier da az yağla pişirdik. 2 kez çevirdik.
- Çıkarmaya 1 dk kala her birinin üzerine cheddar peyniri koyduk.
- Diğer taraftan soğanları biraz sıvı yağla karemelize ettik.
- Hamburger ekmeklerini grill tavada ısıttık.
- Hamburger ekmeklerinin bir yüzüne hazırladığımız sosu sürdük.
- Diğer yüzüne ketçap sürdük.
- Sırasıyla evvel cheddarlı köfte sonra karemelize soğan, chery domates ve marul koyduk. Afiyet olsun!!.
Hamburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







