Halleyli Muzlu Piramit Pasta

Halleyli Muzlu Piramit Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 2 adet vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı dolusu un
  • 1 su bardağından 1-2 parmak kadar eksik toz şeker
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema (isteğe bağlı)
  • 1 paket kremşanti (isteğe bağlı)

İç gereç için;

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 3 tane halley
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 2 adet muz
  • Orman meyveleri ve çilek (isteğe bağlı)

Üzerine;

  • Hazır çikolata sosu yahut orman meyveli sos

Halleyli Muzlu Piramit Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, un koyup yoğunlaşana kadar pişirelim. Kaynamaya yakın tereyağı ve vanilya koyup 2 dakika kadar daha ocakta tutalım.
  2. Pişen muhallebilimizin üzerini poşetle kapatıp kürdanla delikler açalım. Yarım saat kadar soğusun. İsterseniz soğuk su dolu kabın içine oturta bilirsiniz.
  3. Soğuyan muhallebiye sıvı kremayı ekleyin. Başka biR bardağa kremşanti ve 1 çay bardağı kadar süt koyup karıştırın. Sonra muhallebiye ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın. En az 5 dakika olmalı.
  4. Sıra geldi bisküvilere. Tezgahın üstüne streç sereceğiz lakin ben en alta streçten evvel kalın bir poşet serdim. Market poşeti yada küçük çöp poşeti olabilir. Üstüne uzunlamasına iki streç serdim. Bisküvileri enlemesine 3 uzunlamasına 6 sıra olacak formda serin.
  5. 6 sıra serdiğimiz bisküviye muhallebili sürüyorum 1 sıra daha serip, tekrar muhallebi sürüp, bu sefer ortası boş kalacak formda yanlara birer sıra dizip tekrar muhallebi tekrar bisküvi dizip muhallebi sürüyoruz. Bisküvi ile işimiz bitti. Yanlar 4 sıra olacak yani ortası 2 sıra. Resimledim esasen.
  6. Ortasına muz, ceviz,halley doğrayıp koyun. Üstüne üstüne biraz daha kreme döküyoruz artık sıra en kıymetli süreçte poşetleri alttan kaldırıyoruz ve bisküvileri birleştirip piramit formu veriyoruz.
  7. İlk başta şekil  vermek sıkıntı gelebilir fakat o biçimi verdikten sonra elinizle düzeltebilirsiniz ben bu halde buzlukta bir saat tuttum isterseniz direkt dolaba da koyabilirsiniz şayet ki buzlukta tutacaksanız 1 saat sonra artan kremayı pastanın etrafına iyicene sürün hepsini sürün bol olsun.
  8. Elinize bir poşet alın pastanın üzerine koyun ve pastanın biçimini düzeltin yani üstten aşağı hakikat poşete ittirin hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu da pastanın üstüne döktüğünüz vakit pastamız hazırdır deneyeceklere afiyet olsun.

Halleyli Muzlu Piramit Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acı Biber Reçeli (Denemediğinize Pişman Olacaksınız)
Patates Mücver
Muzlu Kek (İçi Islak)
Tam Kıvamında Limonata Tarifi
Domatesli Bulgur Pilavı
Airfryer’Da 2 Kişilik Revani
Hdabla | © 2025 |