Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba

Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.50 kg kemikli et
  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 kilogram yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı dağ kekiği

Köfte harcı için:

  • 1.50 su bardağı kırık pirinç
  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği

Sosu için;

  • 100 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etimizi mühürleyip haşlıyoruz. Etimiz haşlayana kadar köftelerimizi yapıyoruz.
  2. Yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi blenderden 4 dk geçiriyoruz.
  3. Pirinçle birlikte öbür materyallerimizi yeterlice yoğurup misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.
  4. Yoğurdumuzu bir tencereye alıp içine bir adet yumurta, 1 yemek kaşığı un koyup iyicene karıştırıyoruz kısık ateşte orta ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Kaymaya yakın 1 litre sıcak su ekliyoruz, evvel haşladığımız eti ve buğdayı ekliyoruz bir 10 dk kaynadıktan sonra köftelerimizi ekliyoruz.
  6. Yemeğimizin altını kapattıktan sonra üzerine dağ kekiği ufalayıp katıyoruz.
  7. Servis edeceğimiz esnada sosumuzu isteğe bağlı üzerine dökelim.

Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Küçük Kaşarlı Ekmekçikler
Brokoli Salatası
Parçalanmış Yufkalardan Börek
Yoğurtlu Kabak Yatağında Atom Köfte
En İyi Mantı Tarifi
Erik Kızılcık Kompostosu
Hdabla | © 2025 |