Güveçte Tavuk Sote

Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk sote;

  • Göz kararı sıvı yağ
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 5 tane mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kaşar

Püre için;

  • 3 tane patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Güveçte Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri haşlıyoruz haşladığımız patatesleri blender veyada kaşıkla eziyoruz, püre haline gelene kadar.
  2. İçerisine bir çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz, sonra tavuğu küp küp doğruyoruz tencere sıvı yağ alıp tavukları kızartıyoruz .
  3. Mantar ve biberleri doğruyoruz ,tencereye atıyoruz sonra salçayı ve baharatları ekleyip 5 dakika pişiriyoruz.
  4. Fotoğraftaki üzere bir güvecin içine yahut da ısıya sağlam bir kaseye patates püremizi alıyoruz.
  5. Ortası hafif oyuk bir formda küreği yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine tavuk sotemizi döküyoruz ,rendelediğimiz kaşarları tavuklu temizin üzerine süslüyoruz.
  7. 5 dakika 250 dereceye fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun 👌.

Güveçte Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Spoonful
Nevşehir Tava
Tarçınlı Kurabiye
Bol Domatesli Kıymalı Şehriye Çorbası
Peynir Tabağım
Hdabla | © 2025 |