Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola

Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kuzu pirzola
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesi kabağı soyuyoruz patlıcanı alacalı soyuyoruz patatesleri dilim dilim patlıcanla kabağı küp küp doğrayıp suya koyuyoruz.
  2. Güvecimizi yağlayıp, patatesleri alt sıraya diziyoruz üstüne sarılı bonfilelerimizi diziyoruz bonfilelerin üzerine söğüş doğradığımız soğanları diziyoruz üzerine küp küp doğranan patlıcanı ve kabağı seriyoruz.
  3. Ocağa küçük tenceremizi alıp, yağımızı kızdırıyoruz bir yemek kaşığı biber salçasını ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra iki su bardağı kaynamış suyumuzu ekleyip, karıştırıyoruz içerisine baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra salçalı suyumuzu güvecimize boşaltıyoruz.
  5. Güvecimizi fırına 200 derecede alt üst sürüyoruz 1 buçuk saat sonra fırından çıkartıp afiyetle yiyoruz.

Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Ispanak Graten
Tahinpare
Sucuk Aromalı Tavuk Baget Kanat
Kremalı Mantarlı Soslu Köfte
Dilim Ekmekli Mini Pizzalar
Çılbır Yumurta Ve Sürme Avakoda
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet