Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola

Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kuzu pirzola
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesi kabağı soyuyoruz patlıcanı alacalı soyuyoruz patatesleri dilim dilim patlıcanla kabağı küp küp doğrayıp suya koyuyoruz.
  2. Güvecimizi yağlayıp, patatesleri alt sıraya diziyoruz üstüne sarılı bonfilelerimizi diziyoruz bonfilelerin üzerine söğüş doğradığımız soğanları diziyoruz üzerine küp küp doğranan patlıcanı ve kabağı seriyoruz.
  3. Ocağa küçük tenceremizi alıp, yağımızı kızdırıyoruz bir yemek kaşığı biber salçasını ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra iki su bardağı kaynamış suyumuzu ekleyip, karıştırıyoruz içerisine baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra salçalı suyumuzu güvecimize boşaltıyoruz.
  5. Güvecimizi fırına 200 derecede alt üst sürüyoruz 1 buçuk saat sonra fırından çıkartıp afiyetle yiyoruz.

Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Enfes Mantar Meze
Zor Zamanların Mercimek Çorbası
İncirli Fındıklı Kurabiye Malzemeler
Özbek Pilavı (Muhteşem)
Tavuk Şiş
Starbucks Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |