Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola

Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kuzu pirzola
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesi kabağı soyuyoruz patlıcanı alacalı soyuyoruz patatesleri dilim dilim patlıcanla kabağı küp küp doğrayıp suya koyuyoruz.
- Güvecimizi yağlayıp, patatesleri alt sıraya diziyoruz üstüne sarılı bonfilelerimizi diziyoruz bonfilelerin üzerine söğüş doğradığımız soğanları diziyoruz üzerine küp küp doğranan patlıcanı ve kabağı seriyoruz.
- Ocağa küçük tenceremizi alıp, yağımızı kızdırıyoruz bir yemek kaşığı biber salçasını ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra iki su bardağı kaynamış suyumuzu ekleyip, karıştırıyoruz içerisine baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra salçalı suyumuzu güvecimize boşaltıyoruz.
- Güvecimizi fırına 200 derecede alt üst sürüyoruz 1 buçuk saat sonra fırından çıkartıp afiyetle yiyoruz.
Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

