Güveçte Sebzeli Et Yemeği

Güveçte Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- ️400 gram süt dana eti
- ️4 adet patates (küp küp doğranmış)
- ️2 adet kırmızı kapya biber ve 4 adet yeşil sivri biber (doğranmış)
- ️1 adet patlıcan (küp doğranmış)
- ️2 adet soğan (doğranmış)
- ️3 diş sarımsak (doğranmış)
- ️Biraz maydanoz (doğranmış)
- ️1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- ️1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ️6 küçük modül tereyağı
- ️1 lt su (1 yemek kaşığı domates salçası ile karıştırılır)
Güveçte Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti güveçte kızartın.
- Soğanı, sarımsağı ve biberileri ekleyip hepsini birlikte kızartın.
- Küp doğranmış patatesleri ve patlıcanları da içine ekleyin.
- Domates ve biber salçasını ek edip birlikte karıştırın.
- Domates salçalı suyu ve baharatları içine dökün.
- Şimdi içine maydanoz ve tereyağı kesimlerini yayın.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakın.
Güveçte Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












