Güveçte Sebzeli Baget

Güveçte Sebzeli Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-10 adet tavuk baget
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığın kekik
  • Yarım tatlı kaşığı köri

200 ml sıcak su

Güveçte Sebzeli Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri temizleyip üzerine çizik atıp kenara alalım. (ben derisini çıkardım isterseniz derisi ile bir arada pişirebilirsiniz )
  2. Sebzeleri istenilen boyutta doğrayıp güveç tepsiye alalım.
  3. Sos için su hariç bütün materyalleri bir kap içerisine alıp karıştıralım.
  4. Yarım çay bardağı su ek edip sosu biraz açalım.
  5. Tavukları sosun içine ek edip güzelce harmanlayalım ve sebzelerin üzerine dizelim.
  6. Kalan sosun içine 1 çay kaşığı tuz ve sıcak su ek edip düzgünce karıştıralım.
  7. Daha sonra soslu suyu sebzelerin kenarından güvece dökelim.
  8. Yağlı kağıdı ıslatıp sıkalım ve güvecin üzerine güzelce kapatalım.
  9. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirelim.
  10. Süre sonunda kağıdı alıp tavuklar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰

Güveçte Sebzeli Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dolgulu Köfte
Erişte (Videolu)
Bazlama Sandviç
Rengarenk Arpa Şehriye Salatası
Çaylı Nescafeli Tarçınlı Kurabiye
Yumurtalı Ekmek
Hdabla | © 2025 |