Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte

Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığından biraz az karabiber
  • 1 çay kaşığından biraz az kimyon
  • 1 çimdik karbonat
  • 2 yemek kaşığı su

Patates püresi için;

  • 5 orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 büyük domates
  • 1 kase ince dilimlenmiş kaşar peyniri

Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri tencereye koyup, üzerine kadar su ile doldurup ocağa koyalım. Onlar bir kenarda pişerken biz köfteyi yapalım.
  2. Bütün malzemeyi karıştırıp galeta ununu denetimli ekleyelim.
  3. Yuvarlanacak kıvama gelince misketten az büyük yuvarlaklar yapalım.
  4. Tepsiye dizip dolaba kaldıralım. Pişen patatesleri soyup ezelim.
  5. Yarım bardak su ekleyip uygunca ezelim. Su biraz ılımasını sağlayacak.
  6. Sütü daha sonra ekleyip 1 yemek kaşığı da tereyağ ekleyelim.
  7. Tuz ve karabiber de ekleyip pürüzsüz olana kadar ezelim.
  8. Güveç yada tepsi de yapabilirsiniz. Güveçlere paylaştırıp üzerine köftelerimizi koyalım.
  9. Biber ve domates de koyup üzerine az tereyağ yada sıvı yağ gezdirip kaşarı da koyup 220 c fırının evvel orta gözünde sonra üst gözünde kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Güveçte Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası
Kaptandan Lokum Somon Fırında
Ani Misafirler İçin (Rulo Börek)
Mısır Gevrekli Kurabiye
Köfteli Hünkar Beğendi
Acıbadem Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |