Güveçte Patates Püreli Et Sote

Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
Tavuk sotesi için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patates püremizi hazırlayalım. Püre için patateslerimizi haşlayalım.
- Haşlanan patateslerimizi soyup ezelim içine tereyağını, sütünü, tuzunu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra güveçlerimize püremizden koyalım.
- Etlerimizi uygun bir tencereye alalım. Tavada da yapabilirsiniz yağımızı tencereye alarak kızdıralım.
- Etleri tencereye ekleyerek etraflarını mühürleyene kadar yüksek ateşte karıştıralım.
- Etler piştikten sonra küçük küçük doğranmış biberleri de ekleyelim.
- Salçasını, baharatlarını, tuzunu da ek ettikten sonra 5-6 dk. Daha pişirelim.
- Güveç kaplarına koyduğumuz patates püresinin üzerine hazırladığımız etleri yerleştirelim.
- Beşamel sos için; küçük bir tencereye tereyağını alıp eritelim. Sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü de yavaş yavaş ekleyelim.
- Koyulaşmaya başlayınca tuzunu ve karabiberini de ekleyip 1-2 dk. daha karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
- Etlerimizin üzerine hazırlamış olduğumuz beşamel sostan gezdirelim.
- En son olarak üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini de koyduktan sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dk. pişmeye bırakalım. Afiyet olsun 🙂 (bu tarifle tam 6 adet çıktı)
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





