Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi

Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler

  • ️400g dana eti (küp küp doğranmış)
  • ️1 adet soğan (doğranmış)
  • ️1 adet kırmız kapya biber (doğranmış)
  • ️1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • ️200 ml su
  • ️150 g rendelenmiş kaşar
  • ️Bir tutam tuz

️Püre için;

  • ️5 adet patates (soyulmuş ve küçük kesilmiş)
  • ️150 ml süt️
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ️
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dana etini bir tencereye koyun ve kendi suyunu çekene kadar bekleyin.
  2. Çektikten biraz sıvı yağ ekleyip,biberi ve soğanı içine katıp birlikte kavurun.
  3. 1 yemek kaşığı biber salçası,kırmızı biber tozu, tuz ve su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  4. Patatesleri bir tencereye koyun ve yumuşayana kadar suda kaynatın.
  5. Pişmiş patatesleri bir çatal ile ezin.
  6. Süt,tereyağı ve tuzu içine ek edip pürüzsüz bir püre haline getirin.
  7. Bir güveç kabına birinci püreyi koyun.
  8. Üzerine dana yahnisini yayın ve son olarak kaşar peyniri ekleyin.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 200°’de yaklaşık 20 dak. Denetimli bir halde pişirin.

Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Tavuk
Kabaklı Tarçınlı Çörek
Fırında Karnabahar Kızartma
Karışık Turşu Tam Ölçülü
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Fırında Nefis Tavuk
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet