Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi

Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler
- ️400g dana eti (küp küp doğranmış)
- ️1 adet soğan (doğranmış)
- ️1 adet kırmız kapya biber (doğranmış)
- ️1 yemek kaşığı biber salçası
- ️2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- ️200 ml su
- ️150 g rendelenmiş kaşar
- ️Bir tutam tuz
️Püre için;
- ️5 adet patates (soyulmuş ve küçük kesilmiş)
- ️150 ml süt️
- 1 yemek kaşığı tereyağı ️
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dana etini bir tencereye koyun ve kendi suyunu çekene kadar bekleyin.
- Çektikten biraz sıvı yağ ekleyip,biberi ve soğanı içine katıp birlikte kavurun.
- 1 yemek kaşığı biber salçası,kırmızı biber tozu, tuz ve su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Patatesleri bir tencereye koyun ve yumuşayana kadar suda kaynatın.
- Pişmiş patatesleri bir çatal ile ezin.
- Süt,tereyağı ve tuzu içine ek edip pürüzsüz bir püre haline getirin.
- Bir güveç kabına birinci püreyi koyun.
- Üzerine dana yahnisini yayın ve son olarak kaşar peyniri ekleyin.
- Önceden ısıtılmış fırında 200°’de yaklaşık 20 dak. Denetimli bir halde pişirin.
Güveçte Patates Püreli Dana Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












