Güveçte Mantarlı Tavuk Sote

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500-600 gram kemiksiz derisiz tavuk eti
  • 300-400 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet yeşil köy biberi
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı domates rendesi yahut sosu
  • Tuz (2 çay kaşığı kullandım)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları yıkayıp temizleyin, ister ince dilimleyin isterseniz dörde bölerek dilimleyin, tavuk etini de kuşbaşı doğrayın.
  2. Çukur tavayı ısıtın az sıvı yağ döküp, tavuk etlerini tavada suyunu bırakıp, çekene kadar kapağı kapalı orta kısık ateşte pişirin, suyunu çekince biraz daha sıvı yağ ekleyip, kuru soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  3. Mantarları ekleyin ve biberleri ufak küp küp doğrayıp, ekleyin orta ara kavurup 10 dakika kadar pişirin salçaları ekleyin domates rendesini ekleyip, 5 dakika daha pişirin, tuz ve baharatları ekleyip, bir kaç dakika pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp güveçlere paylaştırın.
  4. Güveçlerin üzerine kaşar peynir rendesi ekleyin, güveçleri fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180°c fanlı ayarda üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirin, fırından çıkartıp beş dakika dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun:)

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Balcan Kebabı
Pizza
Ramazan’ın Sultanı Revani
Lorla Sürme Peynir
Glutensiz Muzlu Pasta
Nefis Soslu Gül Böreği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |