Güveçte Mantar Tavuk Sote

Güveçte Mantar Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kültür mantarı
  • 250 gram tavuk göğüs
  • 250 gram but tavuk
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kaşar peynir

Güveçte Mantar Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğumuzu yağda kavuralım, daha sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim ve kavuralım.
  2. Sivri biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Küçük doğranmış mantarları ekleyelim. (ben saplarını kullandım) güzelce 5 dakika kavuralım.
  4. Domates sosu ve salçayı ekleyip, baharatlarınıda ekleyip güzelce pişmeye bırakalım.
  5. Tavuklar ve mantarlar yumuşayınca küçük kaplara alalım.
  6. Üzerine kaşar rendesi ekleyip fırınlayalım.
  7. 15 dk içinde kaşar eriyince çıkartalım fırından.

Afiyet olsun. (bu tanımdan 6 güveç cıktı. ) materyalleri artırabilirsiniz.

Güveçte Mantar Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Salatası
Şehriye Salatası
Domates Çorbası
Kupta Kadayıflı Muhallebi
5 Dakikada Kahvaltılık Acuka
Magnolia Tatlısı (Tam Kıvamında)
Hdabla | © 2025 |