Güveçte Leziz Türlü Yemeği
Güveçte Güzel Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 350- 400 gram kuzu kuşbaşı et
- 2 tane orta uzunluk patates
- 1 tane büyük patlıcan
- 250 gram taze fasulye
- 1 tane büyük kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 tane olgun domates
- 1 tane yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Güveçte Lezzetli Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp biçiminde doğrayalım tuzlu suda 20 dakika bekletip süzelim, soğanı ve başka zerzevatları yıkayıp doğrayalım güvecin tabanını biraz yağlayalım.
- En alta eti dizelim ,üzerine doğranmış soğanı ,sarımsağı ve yeşil biberi ekleyelim, üzerine taze fasulyeyi dizelim, üzerine patatesleri, patlıcanı ,domatesleri kat kat dizelim.
- Salçayı bir kasede sıcak suyla açalım içine tuz,pul biber,karabiber ve kekiği ekleyip karıştıralım yemeğin üzerine gezdirelim en son zeytinyağını gezdirip kapağını kapatalım.
- Ocakta pişirmek isterseniz en kısık ateşte 50 _60 dakika pişirin fırında pişirmek isterseniz evvelden ısıtılmış 18o derecede 1,5 saat kadar pişirelim ( pişirme sonunda et ve sebzeler yumuşamış ,hafif suyunu çekmiş olmalı ) afiyet olsun.
Güveçte Hoş Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















