Güveçte Kuru Fasulye
Güveçte Kuru Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- Yarım kg kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Güveçte Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir adet kuru soğan küp küp doğranır ve yağda sotelenir .
- Un eklenip kavurmaya devam edilir ve salça ile renklendirme yapılır.
- Güveç kabına kuşbaşı etler eklenir et suyunu bırakıp çekinceye kadar sotelenmeye devam edilir.
- Çok az mühürleme süreci üzere düşünün .
- 1-2 karıştırıldıktan sonra bir gece evvelden bekletilmiş kuru fasulye ek edilir .
- Göz kararı suyuda ekledikten sonra ister ocakta isterse fırında kısık ateşte yavaş yavaş 40 -50 dk saat pişirilir afiyet olsun.
Güveçte Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
