Güveçte Köfte

Güveçte Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • Köfte harcı (tuz eklemedim köfte harcı tuzlu oluyor)
  • 100 gram su
  • 1 adet yumurta

Püresi için;

  • 1 büyük uzunluk ve 2 orta uzunluk patates
  • Tereyağ (arzu ettiğiniz kadar)
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz

Üstü için;

  • Domates soslu
  • Rende kaşar

Güveçte Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patateslerimizi ben soyup haşlama suyuna attım daha çabuk haşlanıyor patateslerimizi haşlanırken çabucak ikinci basamağa geçiyoruz.
  2. Bir yandan köftelerimizi yoğurmakla başlıyoruz kıymamızı köfte harcımızı yumurtamızı ve 100 gram suyumuzu ekleyerek yoğuruyoruz köftelerimizi.
  3. Yoğurduğumuz kıymamızı köfte haline getirmek için şekillendiriyoruz, daha sonrasında tanımın içerisindeki su birazcık köftemizi cıvıklaştırdığı için biçim verdikten sonra ben 10 dakikaya yakın bir süreç boyunca buzlukta bekletiyorum.
  4. Patateslerimiz olduğunda püre haline getirmeye başlıyorum tereyağımı sıcakken içine atıyorum ve söyleyeyim ölçüdeki sütü ekliyorum tuzumu atıyorum püre haline getiriyorum.
  5. Daha sonra buzluktan çıkarttım köftelerimi tavamda pişiriyorum zira fırına vermeden pişirmezsem şayet değişik bir tadı ve çiğ üzere bir dokusu oluyor.
  6. Sonrasında güvecime patates püremi eklemiştim üzerine çabucak köftelerimi koyuyorum üstüne de domates püresi ve kaşarımı ekliyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200° fırına koyuyorum zati bu süreç de çok az duruyor zira kaşarı mı eritmek için yapıyorum. Afiyet olsun.

Güveçte Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Düşük Kalorili Krep
Ev Usulü Tavuklu Pide
Lokum Gibi Et Kavurma
Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna
Çok Beğenilen Haşhaşlı Limonlu Pamuk Kek (Videolu )
5 Malzemeli Pişmeyen Çikolatalı Pasta
Hdabla | © 2025 |