Güveçte Dolma

Güveçte Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dolma biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Kıyma
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pirinç ( her bir dolma için 1 yemek kaşığı pirinç kâfi geliyor)
  • Sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu ;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için :

  • Sıvı yağ

Güveçte Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak dolma biberlerimizi temizleyip, yıkayalım.
  2. Sonrasında tavamıza sıvı yağı ve küp küp doğradığımız soğanları ve kıymayı ekleyerek 10 dakika kavuralım.
  3. Üzerine doğranmış sarımsak ve salçaları ekleyip biraz daha kavurup pirinçleri ek edip, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı ılık su ekleyip birkaç dakika o biçimde pişirelim.
  4. Kavrulan materyallerin üzerine son olarak minik doğranmış maydanoz ve naneyi ekleyip ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatarak 10-15 dakika dinlendirdim.
  5. İç harcı dolmaların içine doldurup güveç kabımıza dizelim. Boş yer olduğu için bir tane de patates doldurdum.
  6. Daha sonra sosu için su ve salçayı çırpalım. Dolmaların üzerine gezdirelim.
  7. Islattığımız yağlı kağıdı dolmaların üzerine kapatalım.
  8. 180 derece fırında 45 dakika pişirelim. 45 dakika sonunda yağlı kağıdı alalım. Dolmaların üzerine sıvı yağ sürelim. Bu halde de 10-15 dakika kızarana kadar pişirelim.

Nefis dolmalarınız hazır 🌼 deneyecek olan herkese afiyetle.

Güveçte Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Crumble Kayısılı Kek
Orman Meyveli Çikolatalı Nefisss Brownie
Damla Damla Çikolatalı Cevizli Kek
Kaşarlı Köfte
Fırında Sütlaç
Yaz Keki (Şeftali’li)
Hdabla | © 2025 |