Güveçte Çilekli Turta

Güveçte Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un

Sosu için;

  • Yarım kilo çilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı şeker

Güveçte Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosu için; uygun bir tencereye tencerede tereyağı eritilir, üzerine çilek ve şeker eklenip suyunu salıncaya kadar pişirilir akabinde su ile açtığımız nişasta eklenip yoğunlaşıncaya kadar pişirilip, soğumaya bırakılır.
  2. Hamur için un ve kabartma tozu hariç bütün materyaller karıştırılır, akabinde kapatma tozu ve denetimli bir formda un eklenip yoğurulur. Turtaların üst kısmı için hamurun 4 de 1 ı ayrılıp buzluğa soğumaya bırakılır.
  3. Güveç kapları tereyağı ile yağlanıp kenarlarını hafif un serpilir.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller ayrılıp güvecin içine konulur, parmaklara güzelce yayılır.
  5. Tüm hamur birebir halde hazırlanıp, güveç kalıplarına yerleştirilir.
  6. Ardından çilekli sos güveçlere eşit formda dağıtılır.
  7. Üzerlerine buzluktaki hamuru rendelenir.
  8. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
  9. Soğuduktan sonra üzerlerini pudra şekeri serpilip servis yapılır.

Güveçte Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Nohut Yemeği
Kıyır Kıyır Poğaça
Karnabahar Mantısı
Puf Puf Kare Poğaça Tarifi
Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Spoonful Tarifi
Yumurtasız Donut Tarifi
Hdabla | © 2025 |