Güveçte Çilekli Turta
Güveçte Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram tereyağ yada margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un
Sosu için;
- Yarım kilo çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı su
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı şeker
Güveçte Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosu için; uygun bir tencereye tencerede tereyağı eritilir, üzerine çilek ve şeker eklenip suyunu salıncaya kadar pişirilir akabinde su ile açtığımız nişasta eklenip yoğunlaşıncaya kadar pişirilip, soğumaya bırakılır.
- Hamur için un ve kabartma tozu hariç bütün materyaller karıştırılır, akabinde kapatma tozu ve denetimli bir formda un eklenip yoğurulur. Turtaların üst kısmı için hamurun 4 de 1 ı ayrılıp buzluğa soğumaya bırakılır.
- Güveç kapları tereyağı ile yağlanıp kenarlarını hafif un serpilir.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde modüller ayrılıp güvecin içine konulur, parmaklara güzelce yayılır.
- Tüm hamur birebir halde hazırlanıp, güveç kalıplarına yerleştirilir.
- Ardından çilekli sos güveçlere eşit formda dağıtılır.
- Üzerlerine buzluktaki hamuru rendelenir.
- 170 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerlerini pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Güveçte Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












