Güveçte Çilekli Tart
Güveçte Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Turtası için;
- 150 gram oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
Sosu için;
- ️Yarım kilo çilek
- ️1 yemek kaşığı nişasta
- ️4 yemek kaşığı su
- ️1 su bardağı toz şeker
- ️1 tatlı kaşığı tereyağı
Muhallebi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı krema
Güveçte Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı tereyağı pudra şekerini, yumurtayı karıştırıp ,ununu ve vanilyayı ekleyerek kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Hazırladığımız hamuru 6 eşit kesime bölelim.
- Güveçleri tereyağı ile yağlayalım. Unlayalım.
- Hamurları bastırarak yayalım. Çatalla delelim.
- 170°de 30 dakika pişirelim.
- Soğuduktan sonra güveçlerden çarçabuk çıkacak.
- Çilek ve toz şekeri ocakta pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra hazırlanan nişastalı suyu ve tereyağını ekleyelim.
- 2 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Kıvamı çabucak yoğunlaşmaya başlayacaktır.
- Tencereye krema ve tereyağı hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım. Pişmeye bırakalım.
- Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağı ekleyelim.
- Ardından üzerini streçle kapatıp hava almayacak halde soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.Afiyet olsun♥️♥️.
Güveçte Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












