Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)

Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Hoş Çok) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 1 kase doğranmış tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı dolu domates salçası (ben mesken üretimi kullandım)
  • 3 yemek kaşığı domates sosu yoksa 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet doğranmış kapya bıber
  • 4 adet doğranmış sivri biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı dolu karabiber
  • 1 çay kaşığı dolu toz biber
  • 1 tatlı kaşığı dolu tuz

Beşamel sos için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolu un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz biber
  • Kara biber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peynir

Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Hoş Çok) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabahar çiçekler ayırıp karbonatlı suda bekletip yıkayalım sonra tencereye tuz koyup haşlayalım.
  2. Bir tencere de sıvı yağ alalım üstüne doğranmış havucu rengi çıkıncaya kadar soteleyelim sırayla tavuk kavuralım. Soğanları, biberleri döküp kavuralım salça kokusu çıkana kadar pişsin.
  3. Domates sos, baharat, tuz koyalım haşlanmış ve süzülmüş karnabahar döküp, yarım su bardağı su ile pişirelim.
  4. Beşamel sos için; tereyağ eritip, un ek edelim üzerine süt, tuz ve baharat koyun.
  5. Güvece tavuklu karışım üzerine beşamel sosu dökelim.
  6. 180 derecede alt üst 30 dk pişirelim ve servis etmeden önce kaşar koyup güzelce kızarana kadar pişirelim.
  7. Çok hoş bir tanım kesinlikle deneyin afiyet olsun🤲 fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum 🥰.

Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Hoş Çok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)
Pizza Kraker Tadında Tuzlu Kurabiye
Asya Usulü Sebzeli Kızarmış Pirinç
Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız)
Yoğurtlu Patates Çanağı
Affogato
Hdabla | © 2025 |