Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)
Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Hoş Çok) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 kase doğranmış tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı dolu domates salçası (ben mesken üretimi kullandım)
- 3 yemek kaşığı domates sosu yoksa 2 adet rendelenmiş domates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet doğranmış kapya bıber
- 4 adet doğranmış sivri biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı dolu karabiber
- 1 çay kaşığı dolu toz biber
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
Beşamel sos için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolu un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Toz biber
- Kara biber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peynir
Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Hoş Çok) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabahar çiçekler ayırıp karbonatlı suda bekletip yıkayalım sonra tencereye tuz koyup haşlayalım.
- Bir tencere de sıvı yağ alalım üstüne doğranmış havucu rengi çıkıncaya kadar soteleyelim sırayla tavuk kavuralım. Soğanları, biberleri döküp kavuralım salça kokusu çıkana kadar pişsin.
- Domates sos, baharat, tuz koyalım haşlanmış ve süzülmüş karnabahar döküp, yarım su bardağı su ile pişirelim.
- Beşamel sos için; tereyağ eritip, un ek edelim üzerine süt, tuz ve baharat koyun.
- Güvece tavuklu karışım üzerine beşamel sosu dökelim.
- 180 derecede alt üst 30 dk pişirelim ve servis etmeden önce kaşar koyup güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Çok hoş bir tanım kesinlikle deneyin afiyet olsun🤲 fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum 🥰.
Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Hoş Çok) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















